torstai 3. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Couscous

Lisäänpä minäkin lusikkani tähän Lihaton lokakuu -soppaan. Meillä kotona asustelee kaksi sekasyöjää, joiden arkiruokailu on jumittunut klassiselle broileri/jauhelihalinjalle. Tai kyllähän meillä melko usein syödään myös kalaa, mutta varsinaisesti reseptivaihtelua on melkoisen vähän. Iltaruoka menee meillä aika myöhäiseksi, ja väsynyt&nälkäinen -kombo on harvoin kovin luovalla tuulella ;).

Oma motivaationi tässä haasteessa onkin siis lisätä kasviksia ja vaihtelua päivittäiseen syömiseen. En usko, että koko kuukausi menee ilman lihaa, mutta jospa edes kerran kaksi viikossa saisi loihdittua maistuvan kasvisruoan tarjoiltavaksi.

Aloitin haasteen eilen, jolloin testiin pääsi couscous. Tämähän ei siis sinällään ollut uusi raaka-aine tai ruokalaji, mutta olen vältellyt sen valmistamista kotioloissa. Syynä on todennäköisesti laitosruokaloissa tarjottu kitalakeen kiinnittyvä hiekkapaperiversio - ei mikään varsinainen makunautinto. Muutaman kerran olen saanut aivan superhyvää couscousia ystäväni valmistamana, joten teoriassa tiesin sen olevan mahdollista. Viime viikolla sain myös toiselta ystävältä korvaamattoman vinkin: runsaasti oliiviöljyä!

Rohkeasti siis tuulta päin, ja kokeilemaan.

Feta-kasviscouscous (n. 3 annosta)
3 dl (täysjyvä)couscousia (GoGreen)
3dl vettä
suolaa
1 paprika
10 kirsikkatomaattia
1 rs fetakuutioita öljyssä (Arla Apetina)
oliiviöljyä
basilikaa
korianteria
mustapippuria

Mittaa couscous kattilaan ja rouhi perään himpun verran suolaa. Keitä vesi kiehuvaksi vedenkeittimellä ja kaada kattilaan couscousin päälle. Sekoita ja anna asettua kannen alla noin viisi-kuusi minuuttia. Tällä aikaa pilko paprika ja kirsikkatomaatit ja hienonna yrtit. Kun vesi on imeytynyt couscousiin, lisää kasvikset, yrtit, pippuri (maun mukaan) ja fetapalat. Kaada perään vielä runsas loraus hyvää oliiviöljyä ja nyppäise pari yrtinlehteä annoksen päälle. Valmista!


Settihän oli mitä parhainta pikaruokaa! Aloituksesta pöytään istumiseen meni valehtelematta alle vartti. Ei paha, sanoo tämä nälkäisenä kokkaava. Ja kun vielä maku ja koostumus osuivat nappiin, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen.

Couscous pääsee kyllä takaisinkin päivällispöytäämme, joko näillä tai muilla höystöillä, vaihtoehtojahan on rajattomasti. :)

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, että olet lisäämässä pari kasvispäivää ruokaviikkoon (: Respect! Ja myös maapallo kiittää ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee :) Suurin haaste on varmasti hyvien ohjeiden löytäminen, joten iso kiitos myös sinulle niiden jakamisesta! Seuraavaksi testiaineeksi olen jo ajatellut punaisia linssejä, ja Mies varmasti tykkäisi jostain Intia-setistä, eli ainakin näistä otetaan kiitollisena vinkkejä ja ohjeita vastaan :)

      Poista

Kaunis kiitos kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...